2009-07-01
2008年8月記得當日是颱風剛離港, 街上還是亂七八糟, 正在下雨的日子 !!!點心選擇不多, 好食的, 就已足夠, 又何需多多多多多既選擇 !! 對我黎講, 食飯飲茶要等位, 就永遠提不起勁去試, 幸好現在多數餐廳都有訂位服務(但有些訂要亦要等) !!或許是天氣關係, 當日竟然坐得1/5滿, 真是香港絕少見的場面 !!! 點心即叫即蒸, 叉燒飽不錯, 餡料不過多, 飽預叉燒比例剛好, 沒有爆漏情況, 賣相討好!! 蝦餃, 鳳爪味道亦穩陣 !! 蝦多士較期待的, 但亦是最令人失望的, 這裡做法是用麵飽把蝦圈起成圓筒形, 全隻蝦收藏在麵飽內, 賣相創新但不討好, 因炸得不夠脆, 是當日最差的一個點心 !!! 但整體是有水準的, 而且人少可慢慢享受, 食完又下場去了 !!!!