2015-07-19 1399 views
最近見到Spade by Lassana出左新蛋糕,而且係OPENRICE好評如潮,於是山長水遠去油塘試下,其實油塘真係唔太方便,行到成身汗,不過無計,鬼叫自己貪新鮮想食。餐廳地方幾大,一去到已經見到甜品櫃放滿蛋糕。完全冇諗過有個小木盒做包裝,純白色加上LOGO,設計雖然簡單,但感覺馬上親切左,因為唔會係運送途中令蛋糕變形,而且個小木盒之後更可以循環再用,放小雜物,非常欣賞這個包裝。金黃色帶焦既焦糖面緊緊貼著忌廉芝士蛋糕,又薄又脆焦糖竟然到達屋企時仍然完整無缺,沒有溶化,勁。下面既芝士蛋糕芝士味濃郁,口感綿密,唔會好似食緊空氣咁,而且軟綿綿,食曬成件都唔覺得過甜,味道剛剛好,加上厚度適中既消化餅底餅,食完一件仲想食多件。有機會一定再試,如果份量大D更好。Spade by Lassana油塘高超道38號大本型地下G28號舖

餐廳地方幾大,一去到已經見到甜品櫃放滿蛋糕。
Creme Brulee Cheesecake

有機會一定再試,如果份量大D更好。

Spade by Lassana

油塘高超道38號大本型地下G28號舖