2023-02-19 44 views
今日同我哥哥行街,行到鬼咁肚餓,喺旺角經過一間餃子店個名好特別好串🤣😂然之後見到門口嘅餐牌,原來食餃子同串燒.餃子係我最鍾意食嘅,我家鄉都好愛自己包餃子😬😬當然入去試吓啦😋😋入到去雖然舖頭細細但座位分配得非常好,簡潔乾淨,入到店內非常舒服店員即刻招呼我哋,非常友善的姐姐我哋叫咗兩款餃子炸韭菜豬肉餃、雲耳椰菜豬肉餃串燒我哋就叫咗豬頸肉、牛舌心、燒翠玉瓜、金菇肥牛卷仲有嗌咗,我最鍾意食嘅燒茄子🥰🥰🥰最後仲忍唔住嗌咗一隻蒜蓉燒蠔同黑松露扇貝😂餃子非常脆卜卜入邊嘅餡料重有肉汁非常之夠味👍🏻👍🏻兩款我同哥哥都好鍾意之後當然試佢嘅串燒同茄子啦!味道好出色,拍得住日式串燒店嘅味道真心呢餐抵食好味👍🏻👍🏻睇落我哋叫咗好少嘢,但其實兩人食非常之夠飽呢個份量,因為實在太飽,唔能夠試佢個湯餃子,下次我一定會嚟再食佢嘅湯餃子😆

然之後見到門口嘅餐牌,原來食餃子同串燒.

餃子係我最鍾意食嘅,我家鄉都好愛自己包餃子😬😬

當然入去試吓啦😋😋

店員即刻招呼我哋,非常友善的姐姐

我哋叫咗兩款餃子

炸韭菜豬肉餃、雲耳椰菜豬肉餃

串燒我哋就叫咗豬頸肉、牛舌心、燒翠玉瓜、金菇肥牛卷

仲有嗌咗,我最鍾意食嘅燒茄子🥰🥰🥰

最後仲忍唔住嗌咗一隻蒜蓉燒蠔同黑松露扇貝😂

真心呢餐抵食好味👍🏻👍🏻