2019-01-31
荃灣既南豐紗廠其實都開左一段時間 一直都好想去但無時間 直到琴日男朋友放假先有時間陪我去 之後我地仲book定7點鐘黎附近既Catee 食晚餐除左dinner set之外 好多款主食加$50就可以轉做餐 有齊餐包 餐湯 沙律 同野飲 餐包有三款而且好鬆軟 侍應倒左一大碟黑醋同橄欖油俾我地 但係我地都係中意點餐湯食多D 當晚係番茄湯 番茄味好濃郁 口味微酸又帶點甜 我就唔太中意德國脆皮豬手 ($178)真係無諗到隻豬手係插住把寶刀岀黎 其實都係用黎打卡 侍應仲提醒我地如果影完相就可以俾佢地拎番入去切我地都好興奮咁影左左陣相 侍應都好樂意幫我地合照 服務態度唔錯起晒骨都仲有咁大碟肉 外皮烤焗到脆卜卜又煙韌 肉質嫩滑 肥瘦恰到好處 配上芥末醬同酸菜非常惹味 我地2個人好快就食晒一碟都唔覺得油膩美國安格斯牛板胛 ($278)叫左七成熟 一拎岀黎就切個下肉汁好豐富 口感扎實 但係豬手一上枱就被冷落左 過左陣先再食 感覺就已經好唔同 或者應該係過熟既關係 下次都係叫番5成會比較好Iced Chocolate見到在座既大部分人都叫chocolate 所以本身愛朱古力既我都毫不猶豫咁點左杯 Iced
德國脆皮豬手 ($178)
美國安格斯牛板胛 ($278)
Iced Chocolate
見到在座既大部分人都叫chocolate 所以本身愛朱古力既我都毫不猶豫咁點左杯 Iced Chocolate既賣相超吸引 有厚厚既一層cream 朱古力味好濃郁 超級邪惡 唔似得其他餐廳咁沖水沖到好淡 飲落又夠順滑 甜度岩岩好 跟餐竟然唔駛另加錢
Fruit Punch
要另加$15 賣相好fresh但係飲落就甜左少少
甜品係lemon cheesecake
餐廳好有情調 每個角落都有好多貓貓既擺設同裝飾 估唔到仲有board game提供 不過我當晚就無拎黎玩