2018-08-28 173 views
今日好口福😁門口櫥窗, 掛了賣相吸引的燒鵝,一隻隻排列整齊 賣相吸引即刻,行入去坐低,我們早餐還沒吃,實在餓了今日去天后開工, 順路經過去到棋哥食燒味,天后地鐵站一出, 行三分鐘就到,行過對面馬路就到,轉角位就到 店內燈光通明, 舒適雅座燒鵝併燒腩仔飯,上臺跟甜酸醬芥辣醬, 燒腩仔皮脆嫩,肉嫩滑,半肥瘦, 有種入口即溶嘅感覺, 乳豬皮香脆,真系卜卜脆, 好耐未食過咁好食嘅脆皮 燒肉皮。好味呀~燒鵝髀啖啖肉,沾少少甜酸醬,入口肉質嫩滑,食落口, 真係幾享受㗎燒味拼盤叫咗油雞髀及叉燒, 凍奶茶, 半肥瘦叉燒真係入口香又林,大大條青菜,上枱都幾吸睛,色澤 鮮明,入口唔會又老又硬 食完棋哥出門口,仲有好多人嗌外賣, 女士們自己企在門口,打牙骹,證明好多街坊都會去幫襯, 下午茶咁抵,真是性價比高之選座位寬敞,裝修新淨,環境幾舒適,好多射燈,所以光線充足下午茶咁抵食,真係三心兩意,揸唔定主意,好想試聞名已久嘅棋哥燒鵝髀飯 ,先試試😚 下午茶還是留返下次啦。
今日好口福😁

店內燈光通明, 舒適雅座

油雞脾叉燒 燒味雙拼

座位寬敞,裝修新淨,環境幾舒適,好多射燈,所以光線充足

下午茶咁抵食,真係三心兩意,揸唔定主意,好想試

聞名已久嘅棋哥燒鵝髀飯 ,先試試😚 下午茶還是留返下次啦。
2018-08-27
$70 (Tea)
油雞脾叉燒 燒味雙拼
  • 油雞脾叉燒燒味雙拼