去到同店員講我哋兩位,一位女侍應帶我們到鐵板燒的位置坐.看到檯面上提供的普通餐單,我們表示在dining city上預約了.女侍應聽到後愕然,並問我們是否今天才預約. 的確如此,但是你們也沒有關掉網上預約的服務. 女侍應轉眼話攞dining city menu畀我哋睇啱唔啱食,但係佢竟然攞出lunch menu....後來我哋同佢講番,佢先發覺自己攞錯....當時已經對呢間餐廳沒有很大期望 同行之有人需keto(生酮飲食),跟此女侍應表達,她說不能調整餐單...感覺佢係唔明呢一個字點解,但佢有冇問究竟係唔食得啲乜嘢.......呢個時候覺得呢一間餐廳完全唔可以配合客人嘅需求以上都係用餐前嘅體驗好在用餐途中,Alex Lam 師傅同另外一位男侍應嘅服務令到我哋對呢間餐廳改觀 本身呢一餐飯感覺好寧靜,客人有客人嘅食,舖頭有舖頭嘅上菜好在師傅喺介紹嘢食之後就問我哋啲嘢食好唔好食,同我哋講啲嘢食係點樣配搭,從而打開話匣子(:同師父傾計途中,我哋再一次表達朋友生酮飲食,個龍蝦粥可唔可以轉其他嘢,師傅表示可以變成湯.呢一刻我哋明白餐單係可以調整㗎!!!!!同嗰位女士演講嘅嘢完全唔一樣與此同時師傅同

以上都係用餐前嘅體驗

本身呢一餐飯感覺好寧靜,客人有客人嘅食,舖頭有舖頭嘅上菜
與此同時師傅同男侍應不斷同我哋講呢一個食物敏感嘅話題,師傅話佢如果唔可以食雞蛋同牛奶嘅客人,亦都遇過唔可以食gluten嘅客人,所以餐廳常備gluten free嘅豉油

刺身嗰啲好新鮮,正常發揮
龍蝦煎得幾彈牙,個蝦膏都好好味
牛肉捲幾得意,入面嘅昆布同牛蒡都有調味
令到成件事冇咁單調同油膩
總括嚟講,除咗個女侍應,其他環節都感覺好好
水母刺身配醋啫喱 & 白子
綠茶奶凍夾心餅
龍蝦頭粥
龍蝦頭湯
2022-10-15
$900 (Dinner)
水母刺身配醋啫喱 & 白子
縞蝦 & 石垣貝