2024-07-08 177 views
朋友新居入伙,大家一致咁揀咗附近呢間咖啡店食嘢。餐廳位置方便,喺南昌站行幾分鐘就到。當日天氣好好,餐廳位於海邊,落地大玻璃窗將美麗景色盡收眼底,成個氛圍都好悠閒,好似去咗旅行咁。食物方面,人生迷茫的芒果沙冰用上半個芒果做裝飾,賣相吸引,消暑一流。芒果沙冰應該仲加入咗柚子肉,層次感得以提升。濟州柑橘乳酪呢杯招牌飲品每次必點。乳酪質感滑溜,配上濟州柑橘汁同果肉,清新開胃。粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷,飯卷上面鋪咗三文魚蛋黃醬,食落唔會好似一般咁乾身。醬料係靈魂,鮮美且濃郁,加埋魚籽,大家都覺得好有驚喜。燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯,黑毛豬肉質嫩滑,炆得入味。韓式拌飯配上紫蘇嘅香氣,再加少少柑橘汁,食落微辣,非常惹味。芒芒夏日芒果窩夫,窩夫外脆內軟,蛋香味足。我會形容佢好似蛋糕嘅窩夫。配上綿滑厚實嘅忌廉同芒果醬,甜而不膩,又係一道唔會令人失望嘅甜品。呢間Terrace in Seaside擁有180度嘅大海景色,喺香港真係好少見。餐廳環境非常舒服,令人唔想走。而且食物水準幾高,特別是甜品。下次一定會再嚟。

閒,好似去咗旅行咁。

食物方面,人生迷茫的芒果沙冰用上半個芒果

濟州柑橘乳酪呢杯招牌飲品每次必點。乳酪質

感滑溜,配上濟州柑橘汁同果肉,清新開胃。

粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷,飯卷上面鋪咗

三文魚蛋黃醬,食落唔會好似一般咁乾身。醬

料係靈魂,鮮美且濃郁,加埋魚籽,大家都覺得好有驚喜。

燒醬油黑毛豬白切紫蘇拌飯,黑毛豬肉質嫩

滑,炆得入味。韓式拌飯配上紫蘇嘅香氣,再

加少少柑橘汁,食落微辣,非常惹味。

芒芒夏日芒果窩夫,窩夫外脆內軟,蛋香味

足。我會形容佢好似蛋糕嘅窩夫。配上綿滑厚

實嘅忌廉同芒果醬,甜而不膩,又係一道唔會令人失望嘅甜品

令人唔想走。而且食物水準幾高,特別是甜品。下次一定會再嚟。