2009-09-03
曾幾何時﹐老細仲係推梗車仔賣腸粉既時候﹐真係好好食﹐同都覺得幾抵食﹐每日都好勤力咁開檔﹐我就每晚等佢開檔食佢既豬潤腸﹐味道真係一絕﹐宜家都仲好難忘﹐不過宜家已經風景不再﹐面目更全非﹐由推車仔到上鋪﹐應該係一件為老細開心既一件事﹐但係點解又係犯左一D因為好生意就變得水準下跌﹐服務態度變差既錯呢。第一﹐ 我睇諒你因為一個人煮腸粉﹐同得一個爐﹐需要時間去整﹐人多可能應接不暇﹐但係我地坐左係到﹐點解要等咁耐先有人同我地落單﹐仲要叫左好多次﹐都要我地等下﹐不過你地落單既阿姐又唔係少喎﹐不過大部份既淨係企係你前面等你整完D腸粉羅比人。 揮極手都唔應人﹐點解呢? 好多人客食完又唔見佢地執檯﹐又係點解呢﹖第二﹐點解落單既阿姐要同我地講﹐食腸粉要等45分鐘﹐要快就要叫麻粥﹐好啦﹐我地叫麻粥﹐但係又唔見得會快左。其實食物無以前咁好﹐都可以接受﹐但係態度差左就真係接受唔到﹐都係果句啦﹐D野食唔係真係好食到可以去容忍呢D咁既態度。