2021-12-22 716 views
2021年12月5日 星期日今日同老婆出咗去旺角行街,準備添置嬰兒用品,行完朗豪坊之後見到呢一間麵包店好似新開張係正大街既轉角位,門面都幾光猛,而且有唔少人幫襯行近門口仲見到有新鮮出爐既法式布丁麵包食添,每日下午三點出爐,賣完即止,而咁啱我哋去既時間又係三點幾,於是立即買黎食睇吓咩味另外店舖仲有唔同種類嘅泡芙同班戟賣,其中有超大個水果泡芙,分別有草莓、藍莓同芒果,而且價錢仲要唔太貴,老婆見到已經即時心心眼,所以挑選左其中一款俾佢食除此之外,店舖提供嘅麵包款式都有唔少,見到全部都係熱辣辣,兼且價錢十分平民,難怪吸引左咁多人幫襯首先我哋即刻試個新鮮出爐既法式布丁包,咬落去質感好幼滑,味道唔算太甜,而法國麵包可能係岩岩出爐既關係,外皮好鬆脆,同布丁好夾,麵包吸收晒布丁既味,唔會好乾,感覺唔錯至於老婆想食既水果泡芙,佢要左草莓味,見到有好大粒草莓放係泡芙中間,加上勁多忌廉一齊食,十分邪惡,但出奇地食落去唔會覺得太膩,忌廉唔係過甜,而草莓既酸酸甜甜正好作一個中和,令到味道幾平衡,泡芙外皮都焗得相當唔錯,金黃色之餘,又做到脆卜卜既效果,老婆食得好滿足
2021年12月5日 星期日

係正大街既轉角位,門面都幾光猛,而且有唔少人幫襯

2021-12-05
TakeAway
$15 (Tea)