2020-06-24
間中就會突然好想食肉元朗以前諗起肉肉就安娜⋯天奴⋯宜家多左間啦!自助式熱石烤肉,生熟程度自己控制,人人化身燒肉大師!入店前首先要係鋪外的㩒㩒機落單,簡定你想食乜野,總共有4款牛可以簡,有唔同重量180g/400g/400g,我一個女仔食180g已經好足夠。買好之後會有個取餐器,入座之後其實又要起身架啦😂因為呢到屬於半自助式餐廳,設有沙律吧/飯同湯等等,呢幾樣野都係要自己拎既。好鐘意個羅宋湯超濃郁,仲要有牛肉係湯到飯亦有飯素可以自己選擇加唔加,沙律吧我每次都食柚子醋貪佢夠清新好快手就上左塊牛啦,熱辣辣既石板燒到塊牛肉滋滋聲,把靚牛的油脂逼晒出黎。石板非常熱,如果喜歡吃生一點的,要控制住好時間,或者要先張靚牛搬離石板,慢慢燒。安格斯牛 180g $148,個人比較喜歡這款,貪佢厚身啖啖肉,肉味重又嫩口,滿足我食肉獸既慾望~西冷就燒得耐左小小有點柴,燒牛扒時間真係好重要~推薦
西冷就燒得耐左小小有點柴,燒牛扒時間真係好重要~
推薦