2017-07-01
今日(1-7-2017 Sat)晏晝同老公食lu nch,去邊o度食?去咖啡灣用埋啲劵同飲埋杯送o既咖啡?去到有幾個人等位,老公話唔等喇,去Pokka,但Pokka一個餐都要百幾蚊,唔啦.A1,行過o黎A1睇,平幾十蚊,而且有位唔使等,於是入去.我o地發覺唔係好似以前咁有人安排座位,而係自己搵位,坐低後亦唔會拎menu 俾客人,自己去收銀o個邊拎,有太多選擇,最後我o地揀o左$76.00o既蜜糖烤煙鴨胸蘑菇意式燴飯配迷你牛角酥,加$8.00要鹽味焦糖鮮奶咖啡,$72.00o既煙肉南瓜卡邦尼意粉配烤雞及迷你牛角酥,加$$8.00要凍菠蘿蜜糖玄米茶,再加$16.00要焗芝士蛋糕伴雪糕.等o左8分鐘,老公o個份餐同我o既凍菠蘿蜜糖玄米茶有喇,冇耐,我o既煙肉南瓜卡邦尼意粉配烤雞及迷你牛角酥都有喇,原來有是日餐湯同沙律,早知我o地就只叫一個餐share食.我o地開動喇,先飲凍菠蘿蜜糖玄米茶,有唔濃菠蘿味同花味,但玄米味欠奉,而且都唔係好夠凍.味道:1分再飲是日餐湯~羅宋湯, 羅宋湯辣味偏重.味道:2.8分而我o既烤雞細細件,重切成3份,驟眼睇以為係3隻雞中翼,先食意粉.卡邦尼汁幾杰,味道….好
我o地開動喇,先飲凍菠蘿蜜糖玄米茶,
味道:1分
再飲是日餐湯~羅宋湯, 羅宋湯辣味偏重.
味道:2.8分
而我o既烤雞細細件,重切成3份,驟眼睇以為係3隻雞中翼,先食意粉.卡邦尼汁幾杰,味道….好濃o既鹹蛋黃味,似乎過o左火; 烤雞有少少脆,OK;迷你牛角酥唔脆,但牛油味濃.
味道:2.83分
黑醋沙律菜新鮮,亦OK.
味道:3分
而老公o既蜜糖烤煙鴨胸蘑菇意式燴飯呢?煙鴨胸唔太鹹,蘑菇意式燴飯好重蘑菇味,飯粒亦唔係太軟.
味道:3.5分
而老公杯鹽味焦糖鮮奶咖啡呢,我飲唔到鹽味,只覺得係一杯普通o既焦糖鮮奶咖啡.
味道:2分
食完後,老公就出去同職員講芝士蛋糕伴雪糕可以整,等o左一段覺得唔應該咁耐o既時間後,終於有o勒.
味道:5分
服務:
老公話佢o地好有禮貌.
全自助式,食物到齊,俾客人o既感應器就會振同閃燈通知去攞;食完後,客人自己將個盤放去餐具回收窗.
雖然係自助式,但見到一個行動不便o既老人家,職員就會幫佢送餐.
衛生:
雖然客人自動將餐具放返去回收窗,但佢o地都要抹吓枱,有時係耐o左啲抹.
而且垃圾同垃圾膠袋放o左餐室內,感覺唔係幾好.
環境:
近窗o個邊冷氣唔多夠.
價錢:
完全冇加一,所以食物平.
其他:
水係可以自己斟,有有檸檬同普通清水兩種.
上次食評: