2019-10-21
朋友同我講原來香港開咗好多呢啲石燒牛扒嘅餐廳,第一次食,大鄉里出城!呢間鋪頭嘅位置喺深水埗同埋長沙灣之間,如果搭地鐵的話就不算太方便。鋪頭坐位都幾多,寬躺。入去成個流程都係自助式,落order有部類似日本買餐嘅機,就放喺門口,真係好有日本感覺啊!前菜、沙律、番茄海鮮湯、白飯等等都係自助形式去拎,換言之係任食!😍對於養生嘅我來講,特別留意,佢經常都係檸檬水啊!美白去水腫一流。牛部位有五款以及不同size,不同食量的男仔女仔可按自己胃口跟喜好落order。今次我點了牛肩排180g $80 & 牛柳 200g $110。 牛扒上菜時已經有三四成熟,熱石溫度高,很快會變全熟,正想問店員拿小碟,但係因為店員強調整個餐廳是自助形式,而且只有碗,所以食起上嚟有點麻煩!非常容易過熟!有幾款不同的醬汁,也是自助形式!不過試完味仍然覺得喜馬拉雅山海鹽是最好的選擇!牛肩排牛味濃郁,而且有口感,10分推薦!另外牛柳中間有一條很大的筋!影響口感,切起上嚟有啲麻煩,因為太難切的關係,過熟導致太乾身了🥺值得一提係餐廳有一次性圍裙供應,很貼心呢。
值得一提係餐廳有一次性圍裙供應,很貼心呢。