2021-04-08
一嚟到行一圈已經覺得超級多嘢食!首先食海鮮,大大隻開邊龍蝦爽口彈牙,啲蝦都好正,隻隻勁爽甜,feel到真係好新鮮!長腳蟹好重海水味好好食,而且啲肉質都夠實淨!青口對比下相對普通,比較淡。生豪要排隊攞,一次可以攞兩隻,唔算好大隻但都新鮮嘅。之後試咗我今次嚟嘅target! 片皮鴨同鵝肝多士!片皮鴨自助餐嚟講算幾好,幾香,師傅唔會片得太細塊同埋會黐啲鴨肉,唔錯,同埋包住嗰塊皮唔會太厚太硬。我最後食咗五塊!鵝肝自然甘香,如果再煎得金黃少少就更perfect! 多士真係好脆,就算索咗鵝肝啲油都唔會覺得好膩!最後個醬係我最欣賞嘅!佢係芒果醬,酸酸甜甜估唔到同鵝肝咁夾,食落令成件事清新啲!另外都值得提呢個排隊切嘅牛同羊架。個牛好稔!稔到好似炆牛𦟌咁,加埋個燒肉汁超好食!羊架都係啱啱好粉紅色,醃得好入味唔洗點汁都得,食嗰陣撥開面頭啲香草就冇咁鹹!不過個燒M5和牛就令我有少少失望,個汁同黑椒蓋過咗本身片牛肉嘅牛味,同埋燒得過咗少少龍,食唔出係靚牛肉。仲有好多其他嘢食,但其實都試唔晒所有,真係太多款啦!甜品都有好多款,蛋糕、奶凍、啫喱、豆腐花、朱古力噴泉、連芋圓都有,仲有8隻味嘅movenpick雪糕!
之後試咗我今次嚟嘅target! 片皮鴨同鵝肝多士!
仲有好多其他嘢食,但其實都試唔晒所有,真係太多款啦!
我由六點幾食到差唔多十點,食物款式多質素高超滿足!