2024-10-04 389 views
今日咁啱去開鴨寮街尋寶經過呢一間茶餐廳見到入邊人頭湧湧就即管試下啦一入到去店員好熱情帶我地入位 估唔到佢嘅裝修好有心思佢嘅燈具好明顯係有挑選過好有格調 店員仲同我哋講有自助生果吧可以隨便食 夏日炎炎有生果吧食簡直係一流啊歐陸扒餐我哋叫咗兩份歐陸扒餐一份要牛扒一份要魚柳 每份都配兩隻太陽蛋同埋一條司華力腸仲有好脆口嘅薯條牛扒好嫩口非常之有誠意 再加上蒜蓉汁一齊食好惹味魚柳亦都炸到好香脆,但係又唔會過火 內裏亦都好嫩口咖央西多我哋之後仲加咗個好少見嘅咖央西多士 一上到個西多士內裏鬆脆裏便嫩口亦都有好濃嘅咖央香味十分推薦紅豆涼粉冰我地仲加咗一杯特飲紅豆涼粉冰奇異料嘅係佢嘅紅豆冰係用花奶沖 飲落去好香嘅奶味鹹檸七我哋仲加咗一杯鹹檸七 令我哋意想不到嘅係佢非常細心一個冰杯再加一罐七喜咁樣上 因為咁就會避免啲冰太早用溝稀咗成杯嘢飲嘅味飲源之後成個人透心涼

歐陸扒餐
牛扒好嫩口非常之有誠意 再加上蒜蓉汁一齊食好惹味
魚柳亦都炸到好香脆,但係又唔會過火 內裏亦都好嫩口

咖央西多

紅豆涼粉冰