2018-09-06 174 views
有時候食得太多肉,都會想食反d素,朋友介紹左我黎Bobsang Green食素,但有咩特別呢?原來係一間素食自助餐廳,食素就話常見,素自助餐真係第一次見呢間餐廳係青衣城,一出地鐵行一陣就到,認真易搵,老人家、路痴都冇難度餐廳門面以綠化為主題,內裡設計清新,感覺都幾輕鬆舒服成間餐廳都好多客人,證明應該唔係伏黎既一行到入去已經見到有呢飲品同埋野食嘅地方,飲品大約有柚子蜜同埋薑蜜,有凍有熱,真係男女老少都啱飲呀我哋首先拎左一碗南瓜粥同埋一碗雜菜湯,南瓜粥入面加咗啲杞子,吊出左佢嘅鮮味雜菜湯就普普通通,同羅宋湯差不多味道客人可以自己去取食物區嗰度攞啲食材去整自己鍾意嘅部隊鍋,我拎咗啲年糕、公仔麵、菜等等,在自己家左啲湯,然後就可以拎去自己個位嗰度開始煮啦!咁樣食部隊鍋都係第一次,好新奇有趣我嘅朋友自己拎食材整咗啲沙律,嗰度有唔同嘅沙律醬比你自己加落去,真係鹹有得、甜又得除咗沙律仲可以整自己嘅手抓飯團,我拎咗啲食材準備整,但係手藝唔係咁好,整唔靚不過就咁食味道都唔錯真係估唔到呢度仲有豆腐花食,可以自己家唔同嘅配料落去,喺出邊食真係要幾十蚊一碗,呢度就幾多碗都無所謂最後不得不提嘅就係呢兩個咁靚嘅主

餐廳門面以綠化為主題,內裡設計清新,感覺都幾輕鬆舒服
成間餐廳都好多客人,證明應該唔係伏黎既
雜菜湯就普普通通,同羅宋湯差不多味道
咁樣食部隊鍋都係第一次,好新奇有趣
不過就咁食味道都唔錯
最後不得不提嘅就係呢兩個咁靚嘅主菜,包括係韓國素石鍋飯,同埋素burger,賣相都整得好靚,但入邊嘅都係蔬菜同埋素,味道都唔錯㗎
如果你都鍾意食素嘅話,可以嚟呢間素食自助餐度試下
2018-07-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)