2015-12-27
如果你係想食呢d層層壘既話,要打電話預訂,即日是不可能的。我們一早預約好,所以去到即刻有得坐,唔洗等位。 係fb度簽到再show比店員睇,可以免費有罐飲品!預約時講左幾多人,所以每樣海鮮均足人頭計算,埋單連飯、酒水共$3000幾,平均一人$300左右,自助餐般的價錢,可以當係影下post下算既價錢既……最初以為像韓國般放在客人面前蒸熟,誰不知原來是廚房煮熟後才搬出來,而且員工均好快手,好快手幫我地收野未食完一樣,就好快咁叫我地夾埋佢,雖然可能係驚d野會蒸老左,但始終食飯都唔想好似"餓狗搶屎"咁lo……我地一共十一人,比左七層喳,仲以為會有多d添……每樣海鮮都鮮味十足,但如果那些龍蝦、鮑魚能夠原汁原味會更好。其實所有食物均屬蒸煮類,沒什麼技巧可言,但唯一的是這些海鮮食物均很新鮮,多汁、爽口彈牙、淡淡肉,真棒!最後的那一層,我們叫了加入去煮成粥,吸收了所有精華的粥,很美味,即使是不煮粥直接當湯喝也行,很鮮甜,底層還有一些雞,但那些雞不會因為蒸煮太久而老、"鞋",適中可口。 最後,廁所有點髒。
我們一早預約好,所以去到即刻有得坐,唔洗等位。
係fb度簽到再show比店員睇,可以免費有罐飲品!
預約時講左幾多人,所以每樣海鮮均足人頭計算,埋單連飯、酒水共$3000幾,平均一人$300左右,自助餐般的價錢,可以當係影下post下算既價錢既……最初以為像韓國般放在客人面前蒸熟,誰不知原來是廚房煮熟後才搬出來,而且員工均好快手,好快手幫我地收野未食完一樣,就好快咁叫我地夾埋佢,雖然可能係驚d野會蒸老左,但始終食飯都唔想好似"餓狗搶屎"咁lo…… 我地一共十一人,比左七層喳,仲以為會有多d添……每樣海鮮都鮮味十足,但如果那些龍蝦、鮑魚能夠原汁原味會更好。 其實所有食物均屬蒸煮類,沒什麼技巧可言,但唯一的是這些海鮮食物均很新鮮,多汁、爽口彈牙、淡淡肉,真棒!
最後,廁所有點髒。