2023-06-16 1219 views
作為土瓜灣街坊,好希望可以explore下區內有質素的Coffee Shop. 生昌烘焙網上都幾有名氣,主要係因為佢的本地自家烘焙豆,今日就去試試佢!地鋪環境唔大,不過感覺都ok cozy~ 試左一款機沖。拉開花既人會知道高身杯拉花的困難,不過呢度又okay喎。呢個價錢,Double Shock + 明治奶 + 拉花😂好抵飲另一款手沖試左Ethiopia Guji Mesina G1,即柑橘伯爵茶,幾有風味,果香味亦幾重! 咖啡幾有層次,香味Keep係口腔入面,估唔到真係唔錯喎。原來自家豆唔一定伏(之後買左包豆番家自己沖都飲到個風味🤩)。推介推介~

2023-06-16