呢間已經係九月初時去的了😳個時同朋友去個陣應該仲係試業中~咁岩見到有人推介,睇啲相覺得環境幾好,坐得舒適,應該可以同朋友好好咁傾下計🥳所以係冇book位既情況下就衝左上去了,好彩咁岩有位~(建議都係預先book位🥰)-一坐低冇幾耐,店員好好會主動介紹下佢地既Menu💁🏻‍♀️呢度必食既一定係自家製既手工意粉🍝-🎈炙燒芝士牛肉醬薯角 $68店員私心推介的💫又真係幾好食😋平時通常係以黑松露或者明太子醬配上薯條或薯角,但呢度就比較特別用上芝士牛肉醬,面頭仲有炙燒過啲芝士,感覺就好似食緊肉醬意粉既薯角版~好邪惡好match🙆🏻‍♀️-🎈自製龍蝦汁蟹肉手工寬條麵 $168現在回想起都仲係覺得好好食😍印象中係好濃郁既龍蝦汁,因為自己本身好鍾意食海鮮,而呢款確實係幾有驚喜😳睇返原來餐廳係用新鮮既龍蝦頭熬製成傳統既法式龍蝦湯而成~所以特別鮮甜,而寬條麵好掛汁,食落好有咬口,口感好好👍🏻-🎈抹茶奶蓋士多啤梨牛奶 $52隻色好靚好岩打卡❤️飲落唔會好甜~有淡淡的抹茶味!最鍾意係佢裡面有啲士多啤梨🍓肉,邊飲邊可以咬下啲果肉😝-🎈雙層巴斯克蛋糕🍰(原味及朱古力) $58本身係超想試招牌抹茶巴斯克麻糬蛋糕,睇中佢層厚

🎈炙燒芝士牛肉醬薯角 $68

🎈自製龍蝦汁蟹肉手工寬條麵 $168

🎈抹茶奶蓋士多啤梨牛奶 $52

🎈雙層巴斯克蛋糕🍰(原味及朱古力) $58
雙層巴斯克蛋糕 (原味及朱古力)

本身係超想試招牌抹茶巴斯克麻糬蛋糕,睇中佢層厚厚的奶蓋🤭點知連最後一件都比人預留了cry🥹不過唔緊要轉食左呢款!食落就冇話太特別,感覺朱古力好似有少少搶左原味的味道咁!
以食物質素來說都幾高質,絕對比起其他樓上Cafe有驚喜!但環境呢就唔太清楚係唔係我同朋友有啲唔好彩(?)一開始其實感覺都還好,就如其他樓上cafe一樣好靜好岩傾計,而且又好chill可以坐好耐,成個體驗都好好!但去到後半部份呢隔離枱就開始好大聲咁講野🥹完全係大聲講大聲笑🥹而個個大聲程度係要同朋友哄到埋先聽得清究竟講緊咩😮‍💨所以呢個位老實講真係有扣分🤔
🔹不設加一收費
🔸Vol.1 Cafe
📍銅鑼灣景隆街3號2樓
2022-09-02
$173 (Dinner)
  • 抹茶奶蓋士多啤梨牛奶