2021-09-27 163 views
家後店舖被類近嘅大排檔遮擋咗,夜晚嚟會比較難搵到。不過贏在夠哂人氣,過咗馬路後見到有好多人喺分店門外等候,就會知道喺深水埗好出名嘅時日精選湯底為主配上自家製餃子😋💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣小食2️⃣個主食1️⃣個甜品🐷滷水豬大腸💰20家後嘅豬大腸夠哂瘦,食落去唔會覺得滿口油膩感外,更有個小驚喜係大腸滷得夠哂味,唔洗驚會有陣怪味,而且份量亦岩岩好唔會太大碟😋🐔日式炸雞(4件)💰25新鮮脆炸粒粒金黃色嘅炸雞球,配以旁邊嘅酸甜辣醬,簡直增添咗雞球嘅味道層次。俾個溫馨提示大家,因為雞球係新鮮炸好,所以食嘅時侯要小心啲咬,唔係會好容易辣到個嘴🙈🥟韮菜豬肉餃+原味雞翼💰51每款單點湯餃都可以加$15轉套餐,套餐可以選擇麵類/採用日本米製造嘅時日飯糰/原味或麻辣雞翼(2隻)及凍或熱飲品😝自家包製嘅韮菜豬肉餃,皮薄餡香,韮菜嘅比例剛好唔會蓋過肉味,值得一贊嘅就係個老火湯底,採用咗冬瓜薏米湯為底,一路食餃子一路飲埋個消暑下火湯👍🏻雞翼個滷味對比滷水豬大腸就稍為無咁出色,但肉質都夠哂嫩滑~🥟香菇粟米雞肉餃+麻辣雞翼💰51同樣加$15轉了套餐,本身想試吓個時日飯糰,但一早就沽清哂😭所以就揀埋麻辣雞翼試下,麻辣味相當出色,連
💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣小食2️⃣個主食1️⃣個甜品

🐷滷水豬大腸
💰20

🐔日式炸雞(4件)
💰25

🥟韮菜豬肉餃+原味雞翼
💰51

🥟香菇粟米雞肉餃+麻辣雞翼
💰51
同樣加$15轉了套餐,本身想試吓個時日飯糰,但一早就沽清哂😭所以就揀埋麻辣雞翼試下,麻辣味相當出色,連唔食開辣嘅我都覺得辣度可接受😝餃子方面都相當驚喜,對比香菇的香味,粟米味更突出👍🏻依然皮薄餡靚,配埋冬瓜薏米湯底,真係無得頂呀😋

🌟日式手作芝士蛋糕
💰25
日式芝士蛋糕亦十分出色,絕對喺家後嘅必推食品呀👍🏻由於原味一早售罄,所以就揀咗開心果口味,芝士味香濃軟滑外,更食得出陣陣嘅開心果香味😋
滷水豬大腸
日式炸雞(4件)
原味雞翼
韮菜豬肉湯餃