2018-06-09 2105 views
有時淨食飯真係覺得好悶,要搵間有娛樂性嘅餐廳。唔想去Cafe玩board games ,真係諗唔到可以去邊!咁岩知道尖沙咀有一間可以自己整小丸子同大阪燒嘅餐廳!!!happy Friday 即刻同朋友去玩玩!大阪燒同小圈子嘅選擇有好多,心大心細真係唔知整邊隻好🙈除咗大阪燒、小丸子,仲可以燒肉同燒海鮮😝唔使食小丸子咁寡🙈🙈🙈我哋揀咗八爪魚小丸燒小丸子材料裏面,除咗八爪魚,仲有天華同埋麻薯!天華其實油脂,燒丸子受熱嘅時候脂肪就會融入小丸子裏面,令到小丸子更加香口!小丸子製作嘅程序教學圖我哋好容易咁就整到,似模似樣?😝😝😝燒得咁上下成形啦,就可以放到碟上!之後就可以加上自己想要嘅醬汁!小丸子就可放落口度品嚐啦!口外脆內軟,因為有麻薯喺度,感覺QQ嘅🤩🤩🤩因為唔算太同我關係我哋做帶咗個涼拌小食係八爪魚番茄沙律🥗酸酸地好開胃!黎到就順便整埋大阪燒,材料已經準備好,係我地面前!攪拌好就可以擺落去平板度先煎!亦係因為有大阪燒教學,我哋都整得好成功!😎😎😎再放埋木魚同埋醬汁就可以品嚐啦!個人呢就唔喜歡落太多醬,因為大阪燒本身已調味,夠哂味!整體來講一餐一個鐘嘅飯,我哋足足整左三四個鐘!完成一個好充實嘅
大阪燒同小圈子嘅選擇有好多,心大心細真係唔知整邊隻好🙈

我哋揀咗八爪魚小丸燒
小丸子製作嘅程序教學圖
我哋好容易咁就整到,似模似樣?😝😝😝
燒得咁上下成形啦,就可以放到碟上!

亦係因為有大阪燒教學,我哋都整得好成功!😎😎😎

整體來講一餐一個鐘嘅飯,我哋足足整左三四個鐘!完成一個好充實嘅晚上!幾飽肚又有娛樂性!真係幾好玩😝😝😝不過如果唔想自己整可以同啲店員講!了大廚會整好拎上枱面俾我哋享用🙈🙈🙈