2008-10-09 2 views
去到food court,有一間特別多人排隊,所以都吸引了我,走近睇,原來要自己炒炒炒,仲有電視播放片段教你點樣右燒左燒同反轉燒,有新鮮感之餘,人氣又夠旺.買飛後,等左10分鐘先有,攞飯果陣攞埋蒜蓉汁同蜜糖汁,所有配料都準備好,一埋位馬上炒炒炒,亂咁兜嚟兜去,都玩得幾開心嫁,炒好之後落醬汁再炒就大功告成牛肉飯初試感都幾好味,牛肉就薄身左D,相對味道都少左,牛肉味就輸了~~~反而成個飯係由個醬汁味帶起,飯粒都索晒蒜蓉汁,加上粟米粒好爽甜,蔥花夠香口,三個加埋都好配合.麵豉湯都幾有日本FEEL味(不過要湯就無汽水)鰻魚飯我兩個都食過,我覺得鰻魚好味D,一樣有粟米粒和蔥花,老公用蜜糖醬汁,但不會甜味過重,4樣合併之後,味道豐富了好多,粒粒飯都有鰻魚既香味.沙律老公好鐘意佢個沙律醬,蔬菜都係新鮮,唔會有黑邊,唔錯唔錯.

仲有電視播放片段教你點樣右燒左燒同反轉燒
,有新鮮感之餘,人氣又夠旺.

牛肉飯

蔥花夠香口,三個加埋都好配合.
麵豉湯

都幾有日本FEEL味(不過要湯就無汽水)
鰻魚飯

沙律

老公好鐘意佢個沙律醬,蔬菜都係新鮮,唔會有黑邊,唔錯唔錯.

我食牛肉飯
老公食鰻魚飯