2020-05-20 75 views
美式頂級牛里脊配大啡菇🐮🍄 ($178)牛里脊係其中一個我最鍾意食嘅牛肉部位,因爲佢唔肥得嚟又好嫩滑,最岩好似今日咁烤肉!😆😆牛肉上枱係得表面熟咗,入面仲係粉嫩嘅顏色🥩,咁就可以同吉列牛一樣自己選擇係石板上面煎幾成熟。佢啲肉質好靚,本身正係用咗少少鹽同黑椒調味🧂,完全可以食到牛肉本身嘅鮮味同牛味,重口味嘅又可以點吓佢嘅燒汁。而且好似我老媽子🧒🏻咁鐘意煮熟啲嚟食,牛肉都仲係好林。伴碟嘅有芝士大啡菇🧀🍄同洋蔥🧅,菇味香濃,加埋芝士食係絕配,洋蔥連燒汁炒到好香,可以同牛一齊食。😍😍鹹蛋薯條🍟 ($38)食扒就想食埋薯條🍟,咁岩依到有鹹蛋黃薯條就想試吓。厚切薯條熱辣辣,好有薯味,鹹蛋黃佈滿每一條薯條,點埋黑松露醬,係好好食嘅薯條。👍🏻👍🏻咖喱忌廉牛肉烏冬🐄🍜 ($78)忌廉烏冬係依到嘅名物😎,用嚟打卡一流📸。每次見到一大pak白雪雪嘅忌廉係上面都覺得好治癒🤤。食嘅時候張忌廉同咖喱🍛撈埋一齊,令到咖喱更加rich同香甜。烏冬本身麵質幾靚🍜,又滑又彈牙,大大粒嘅牛肉份量都好多,推薦推薦。❤️❤️
美式頂級牛里脊配大啡菇🐮🍄 ($178)

美式頂級牛里脊配大啡菇

鹹蛋薯條🍟 ($38)

咖喱忌廉牛肉烏冬🐄🍜 ($78)

2020-05-16
$150 (Dinner)
  • 咸蛋薯條
  • 咖喱忌廉烏冬