2019-05-28
呢幾日同朋友來到呢間印度餐廳吃飯~入面有幾樣食物都覺得好好味/傳統菜式覺得好要分享下首先就一定是這個!又傳統又好味的芒果乳酪飲品!好丫,酸酸甜甜咁~唔會好甜!凍凍地~好岩飲!之後我地叫左個瑪拉沙咖哩配雞肉!呢到最特別的地方係 有好多不同的咖哩,而你可以自由配塔 羊/雞/蝦/魚~好好啊我覺得這樣,因為可以食到自己喜歡的咖哩但又唔洗怕當中的肉類是自己不喜歡食!而且呢個咖哩超好食,岩晒用來配烤餅食~肉類的份量都幾多,不錯!咖哩汁濃厚味道配烤餅食真係一流!呢個係印度的傳統甜點,不過對我來說就超級甜!但未食過的朋友可以分來食,都幾特別,好似好多椰絲同糖組成的,好特別的味道。如果對乳酸飲品一般的朋友可以試下這個,呢個我覺得都好好飲,是印度檸檬水,不過是青檸~而且可以選甜/咸,都好正
配烤餅食真係一流!