2019-06-22
好多朋友都知我喜歡食零食墨西哥粟米片配牛油果,所以今次就跟飯腳選了這間可以即場配製自選口味的牛油果醬粟米片一試。上了二樓,環境不錯,聽住節奏輕快的音樂,非常輕鬆。大熱天氣,凍飲忍唔住要飲,這間餐廳都是用環保飲管,支持我要了Virgin Fruit Mojito, 薄荷及青檸清新好味,馬上退了熱汗。飯腳要了Grapefruit juice 走冰,味道正常,而且沒有因走冰而少了份量,要讚。凱撒沙律配烤三文魚,沙律菜新鮮,沙律汁味道不錯,不會太濃。而烤三文魚都不錯,肉不會太鞋,但自己喜愛加多一點黑椒粉更惹味。到我好期待的今餐主角出場啦! 真係一車滿滿的材料,總共有10款,去炮製這個牛油果莎莎醬。個人喜歡多番茄、洋蔥、香草及青檸汁,待應調好後有讓我們試味,而再按個人喜好可再加材料。 配上墨西哥粟米脆片非常好味!用石磨可以做到醬這樣幼滑,好有墨西哥風味。如果是素食朋友可以請她不要放煙肉脆粒、芝士粉便可。這個是菠菜磨菇芝士焗粟米捲餅,配了牛油果蓉及米飯,整體混合來吃很配合,口感豐富。 這素菜好食,可推介給素食朋友。有睇開我食評的,都知我愛在不同餐廳試漢堡,這個係手工安格斯芝士漢堡,這個漢堡好有肉香
上了二樓,環境不錯,聽住節奏輕快的音樂,非常輕鬆。
大熱天氣,凍飲忍唔住要飲,這間餐廳都是用環保飲管,支持
如果是素食朋友可以請她不要放煙肉脆粒、芝士粉便可。
有睇開我食評的,都知我愛在不同餐廳試漢堡,這個係手工安格斯芝士漢堡,這個漢堡好有肉香,而且配上辣蕃茄醬,所以食落有小小辣辣地,好惹味。不錯的食肉獸選擇。
漢堡頂的炸物係炸青色辣椒,而且有煙薰車打芝士炸薯角,炸薯角一向都喜歡,這個多了一層味道。所以好快食哂。
藍色小碟中的係焗豆及醃椰菜,味道都唔錯,所以用來配薯角食,不同的新食法,新體驗。
墨西哥菜的食物都比較易飽,我同飯腳都眼闊肚窄,想食就叫,所以這餐都好飽。非常非常滿足。
這餐廳份量足,今餐請多個朋友食都夠食呢!要讚