2024-07-28
今次去咗旺角呢間bookmark咗好耐嘅日式天婦羅店😆去到見到門口已經大排長龍😧,好彩等咗一陣就有位😄入到去裝修勁有日本居酒屋feel,地面係吧枱位置,仲有二樓嘅榻榻米嘅座位,牆上仲痴滿晒日本懷舊嘅海報添🖼,天花仲排咗好多日式嘅燈籠,啱晒打卡影相📸現場仲播住日本嘅懷舊歌曲🎶感覺好似置身喺日本咁今次安排咗坐二樓嘅榻榻米,但略嫌冷氣唔太夠🤨越坐越熱😅同埋佢呢到嘅天婦羅都係即叫即炸,所以都要啲時間去等今次我哋兩個人都揀咗呢間鋪最有特色嘅菜式-自選天婦羅丼🍤,價錢分別由$8-$22,我哋揀咗幾款天婦羅:鮮帶子|廣島蠔|牛肉餅|穴子|半熟蛋🥚|冬菇咁多樣天婦羅我最鐘意係廣島蠔同埋穴子😙廣島蠔大隻鮮美,穴子即係星鰻,只係+$22,size有我手掌咁長😍,同埋呢到啲天婦羅嘅脆漿好脆好香,又唔會好厚,非常好食👍主食我就揀咗胡麻醬冷烏冬(+$20),啱晒夏天食😍,烏冬食落仲好煙靭添另外一個就揀咗香蔥牛油飯(+$8),呢個真係超香牛油味😍大家下次可以試下龍蝦天婦羅🦞|$68呢個真係必點‼️$68咁大隻龍蝦仲要係天婦羅😍,雖然啲肉質未去到話好爽好爽,但呢個價錢性價比真係超高‼️👍打卡一流🤳總結:自選天婦羅真係幾
去到見到門口已經大排長龍😧,好彩等咗一陣就有位😄
今次安排咗坐二樓嘅榻榻米,但略嫌冷氣唔太夠🤨越坐越熱😅
同埋佢呢到嘅天婦羅都係即叫即炸,所以都要啲時間去等
今次我哋兩個人都揀咗呢間鋪最有特色嘅菜式-
鮮帶子|廣島蠔|牛肉餅|穴子|半熟蛋🥚|冬菇
咁多樣天婦羅我最鐘意係廣島蠔同埋穴子😙
龍蝦天婦羅🦞|$68
總結:自選天婦羅真係幾特別,好似車仔麵咁,鐘意叫幾多款菜式都得,豐儉由人😝
佢除咗自選天婦羅之外,佢仲有啲set好咗嘅天婦羅套餐,啱晒有選擇困難症嘅你😂