2019-02-24
肚餓食碗車仔麵,最正係全部自選,正所謂有得揀,先至係老闆。餸料款式勁多,可以有排揀。如果心大心細揀唔到或覺得麻煩,仲有已組合可以揀。我梗係鐘意自己揀啦,想食乜就嗌乜。一碗有豬皮、牛根、菜心、咖喱魷魚,要番茄湯底配米線。蕃茄湯底酸酸甜甜好開胃。另一碗就要生菜、蠔油冬菇、蘿蔔、咖喱魚蛋、牛舌,要米粉配傳統湯。傳統湯都夠濃味~ 當然嗌咁多唔同款,梗係要交換食,開心share啦。豬皮好爽滑,冇豬毛好乾淨。牛筋大大舊,但炆到超腍超軟滑,而且好入味。菜心尚好。咖喱魷魚亦好有咖喱味。生菜好爽脆。蠔油冬菇好香冬菇味又有蠔油味😋。蘿蔔大件又甜又腍。咖喱魚蛋有咖喱味。牛舌切到好薄好薄,真係好刀工,食落有好濃郁嘅牛味。米粉份量好多,食極都有,食極都食唔完咁, magic 🎩😂另外仲嗌左小食,小碗豬腸豬紅韭菜,但份量好多絕對唔少。仲要埋油炸鬼雞翼,嚟個真係必食啦,睇落似炸生蠔,食落係超級鬆脆鹽味雞翼 😋😋😋環境舒服又光鮮
我梗係鐘意自己揀啦,想食乜就嗌乜。
當然嗌咁多唔同款,梗係要交換食,開心share啦。
米粉份量好多,食極都有,食極都食唔完咁, magic 🎩😂
另外仲嗌左小食,小碗豬腸豬紅韭菜,但份量好多絕對唔少。
環境舒服又光鮮