🔸8鍋臭臭鍋🔸🔆🦁見到葵芳開左臭臭鍋已經講左幾次想去試,點知🐭一直以為係講緊另一間湊湊,點知原來係真係臭個臭😂 好啦~去試下有幾臭啦~🔆招牌臭臭鍋 $88+$16(100g肥牛)🐭係一個麻甩女仔,最中意食臭嘢,依啲粗重野交比我。個鍋上到黎睇得出有啲油浮係面,賣相就麻麻地。湯底食得出有啲沙茶味,而且好濃稠,聞落就無咩臭味。鍋入面有臭豆腐、豬大腸、娃娃菜、香菇貢丸、米血糕、鴨血、沙白、鵪鶉蛋、蕃茄和榨菜絲。配料同個湯底都幾夾,我哋揀左粉絲做主食,索哂啲汁,好入味。特別想講下個臭豆腐,睇佢個樣白雪雪平平無奇,差啲低估左佢,點知一食入口!真係好臭,但係好食個種臭😂!佢係無炸過嘅,有小小似街邊臭豆腐但搣左層炸皮,口感再滑啲,好好食。但🦁咬左一啖就皺哂眉頭話好臭,真係笑死我。而加咗$16嘅肥牛就普通肥牛啦,不過勝在佢份量夠多。🔆香蒜濃湯鍋 $88個香蒜鍋一上到嚟,真係聞到勁蒜,不過個貌相都係麻麻架啦。鍋入面有娃娃菜、三星蔥貢丸、甜不辣、牛丸、老油條、金菇、炸支竹、沙白等,因為佢個湯底都真係好濃,配料都索哂個湯,所以基本上都唔係好食到配料嘅原味架啦。不過整體食落都好惹味,不停keep住食食食。依個鍋
🔸8鍋臭臭鍋🔸

🔆招牌臭臭鍋 $88+$16(100g肥牛)

🔆香蒜濃湯鍋 $88
個香蒜鍋一上到嚟,真係聞到勁蒜,不過個貌相都係麻麻架啦。鍋入面有娃娃菜、三星蔥貢丸、甜不辣、牛丸、老油條、金菇、炸支竹、沙白等,因為佢個湯底都真係好濃,配料都索哂個湯,所以基本上都唔係好食到配料嘅原味架啦。不過整體食落都好惹味,不停keep住食食食。依個鍋特別會想講下條老油條,老油條加落火鍋到係台灣嘅食法,佢同我哋食開嘅嚮鈴有啲似,都會浸到佢半淋半脆咁食,因為🐭好中意個種口感同索哂汁嘅食法,所以覺得巧巧食!

🔆士林鹽酥雞 $48
依份鹽酥雞我覺得一般,係炸得幾脆口,不過就乾,入面都無咩肉,可能有但炸乾哂(?😂 專心做番臭臭鍋啦!

🔆總結係!我很醜但我很溫柔,個樣唔係好吸引,但幾好食!

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
🦁先生:🤩🤩🤩+0.5
📌地址:葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure葵芳
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #kwaifong #hongkongfood #binno #kwaifongfood #葵芳 #葵芳匯 #葵芳美食 #葵廣美食 #葵芳好去處 #荃灣綫 #今日食咩好 #一人一鍋 #臭豆腐 #老油條 #臭臭鍋 #8鍋臭臭鍋 @8potshk