2019-08-28 32 views
旺角有許多食肆可供選擇,瓊華中心成座有不同類型食店。這裏有兩本厚厚的點菜目錄,安排座位後立刻打開填填填。刺身點了甜蝦、大赤蝦、北海道帶子、大烏貝、吞拿魚、黃金翡翠螺、三文魚、希靈魚、油甘魚、鮑魚片、松葉蟹棒,樣樣都十分新鮮,一點兒雪味也沒有,我個人最喜歡甜蝦大赤蝦同希靈魚,如果可以有鰻魚會更理想。白松露中拖羅壽司及柚子油甘魚壽司,松露及柚子都是我平日喜歡配搭食壽司的味道,不錯不錯。卷物揀了意大利黑醋芝士鰻魚卷,創意壽司有烈火拖羅加州卷及香芒龍蝦沙律卷,不算大食的我都認為值得試兩三款。另外都有幾款火焰壽司、軍艦同手卷。至尊蟹黃海鮮粥(二人份),粥清甜,給了大半隻花蟹。京燒比目魚,煎熟加燒汁,魚油香味四溢,要encore,好正!焗廣島蠔,沙律汁加粒粒配菜焗,美味。天婦羅有虎蝦、溫室南瓜、有機蕃薯仔、溫室蘆筍,即叫即炸,炸漿唔會太厚,夠晒脆。燒物包括鹽燒海蝦夠彈牙,鹽燒牛舌又香又有口感,烤過的菠蘿特別香甜,推介!仲有日本番薯仔及墨汁墨魚丸。廚師都有炒番幾味,惹味馬拉盞炒芥蘭苗,堅好食,鐵板雪花牛柳粒,粒粒香口,香軟黑椒汁炒牛脷,仲有蜜桃炒蝦球,一人份量都唔細。炸物有香脆芝麻雞翼,誘人榴槤炸彈
旺角有許多食肆可供選擇,瓊華中心成座有不同類型食店。

這裏有兩本厚厚的點菜目錄,安排座位後立刻打開填填填。

另外都有幾款火焰壽司、軍艦同手卷。

至尊蟹黃海鮮粥(二人份),粥清甜,給了大半隻花蟹。
焗廣島蠔,沙律汁加粒粒配菜焗,美味。

仲有日本番薯仔及墨汁墨魚丸。

廚師都有炒番幾味,惹味馬拉盞炒芥蘭苗,堅好食,

鐵板雪花牛柳粒,粒粒香口,

香軟黑椒汁炒牛脷,

仲有蜜桃炒蝦球,一人份量都唔細。

炸物有香脆芝麻雞翼,誘人榴槤炸彈,熱炸芝心香芋丸,薯蓉炸釀蟹蓋,

脆卜卜炸鮮蝦雲吞比較少見,香脆可口。

雖然有自助飲品櫃,汽水、烏龍茶、啤酒,仲有清酒、熱茶,

都點了個特飲~紫貝天葵白桃梳打,不錯呢,口味清新,不會太甜。

飲品櫃隔離甜品櫃有多款不同類型甜品供選擇,細細件,可以試多啲幾款,

已經食到好飽,揀咗三款都好滿意,尤其是藍莓芝士蛋糕,伯爵茶慕絲杯都好特別,好少日式放題甜品令我有驚喜,這裏做得出色。
最後每人仲可以揀一款雪糕,季節限定紅豆,Movenpick士多啤梨好吸引。

這種高質素的放題不是周圍食到,今日好好彩。
2019-08-26
Type of Meal