2009-03-22
16/3, 我的公司今天做禡, 因為我今天lunch已食過豉油雞, 所以我都是外出吃飯, 我未曾過super sandwiches, so 我去選擇個麵包作晚飯...我除了"麥當勞"食過burger, 我都從未食過其他餐廳的burger, 見到是chicken, 不是beef burger, 所以我決定order它... Supreme Burger 至尊漢堡伴芝士焗茨粒--$54 set另加$6可以有橙汁個包是塗上牛油入了焗爐baking, 所以個包都好脆, 裡面是雞肉, 有法蘭克福腸, bacon , cheddar cheese, mushrooms, red onions, tomato, 生菜, 我的口味都好喜歡食cheese , 所以多啲 cheese 我都冇咩所謂, 不會話嫌太油膩, 外國人都會like食生的red onions, 但我就不喜歡食, 如果是煮熟的onions我會覺得比較同個match啲, 加d法式mustard酸酸辣辣, 食落可以開胃d, 同快餐店不同的是, "super"個包會是用焗爐即baking, 配料都比較多,快餐店會用的是熟洋蔥,而且沒有bake
個包是塗上牛油入了焗爐baking, 所以個包都好脆, 裡面是雞肉, 有法蘭克福腸, bacon , cheddar cheese, mushrooms, red onions, tomato, 生菜, 我的口味都好喜歡食cheese , 所以多啲 cheese 我都冇咩所謂, 不會話嫌太油膩, 外國人都會like食生的red onions, 但我就不喜歡食, 如果是煮熟的onions我會覺得比較同個match啲, 加d法式mustard酸酸辣辣, 食落可以開胃d, 同快餐店不同的是, "super"個包會是用焗爐即baking, 配料都比較多,快餐店會用的是熟洋蔥,而且沒有baked potato, 原來茨皮是可以食的
芝士焗薯粒, 食落好像茨條一樣, 但不會是好油膩, 是將potato 炸了再去焗, 加了一些白汁bacon碎, 再同d 芝士去焗, 食落好爽脆
另外加$6有個橙汁, 不過下次我會加$5 try 個酥皮湯
環境好舒適, 不會太吵, 有雜誌可以看,播放著英文歌, 感覺好relax,今餐真是好滿足