2019-04-13
一向鍾意食放題嘅我, 今次就揀咗旺角瓊華中心的至尊滿屋日本料理, 貪佢方便就腳, 位於商鋪林立嘅街道附近, 行街時順便訂枱就可以上嚟,非常方便。坐低冇耐,待應自動奉上一盤好靚好精緻的刺身, 唔洗自己揀,招呼一流抵讚。 刺身多款而且勁新鮮,我最鍾意個甜蝦, 鮮甜無比, 食完唔夠喉再點多一轉,正。壽司方面,我哋只係點咗法式芥末象拔蚌壽司同黑松露油甘魚壽司, 呢兩款較小見, 象拔蚌鮮味得嚟好爽口, 帶淡淡嘅甜味。 油甘魚係我其中一款喜歡吃嘅刺身, 配上香氣四溢嘅黑松露, 味道夾得來唔錯。幾鍾意呢度嘅熱食同串燒, 鹽燒雞中翼外皮金黃香脆, 非常香口。 串燒牛舌口感唔錯, 咬落去有嚼勁,爽口惹味。天婦羅炸得幾靚,金黃色外皮鬆脆可口不油膩,蘸上天婦羅汁好好味。吉品飽汁燴花膠盛宴,味道濃郁, 花膠炆得好淋好入味,推介。芝麻雞翼上枱時仲熱辣辣, 好香好脆, 唔夠喉再encore多一次。燒翠肉瓜清甜爽脆,平時唔覺得好食,但烤完又真係香口好食d。而燒菠蘿仲正,又甜又多汁,咬落仲好juicy添。最後仲有Haagen-Dazs限定版芝士麻薯雪糕食,呢餐真係超級滿足呀。
吉品飽汁燴花膠盛宴,味道濃郁, 花膠炆得好淋好入味,推介。