2019-08-24 43 views
放暑假甘耐都冇見過可愛的姪仔,時間過得真快,要升三年級了,快要開學,今晚就請佢去食放題,鼓勵一下佢!我選了交通方便,位於旺角的至尊滿屋日本料理,之前同佢去過,佢話D嘢食好好食,想再去。餐廳地方整潔,座位以梳化為主,坐得舒適。各式各樣飲品和甜品都是自取的。刺身都好新鮮,三文魚肥美、大赤蝦、甜蝦、北海道帶子、鮑魚片鮮甜爽口。壽司也做得不錯,至尊蜜糖芥末三文魚腩壽司,三文魚腩本身油脂都好豐富,加左少許蜜糖芥末,不用點醬油都夠味!白松露中拖羅壽司,中拖羅肥美,加了白松露更添香味。赤貝壽司:赤貝大隻好爽口!燒紐西蘭香草羊鞍,加入香草和黑椒醃過的羊鞍,燒至全熟,肉質比較實,本人喜歡食6成熟的,全熟比較鞋口。鹽燒海蝦:海蝦大隻又新鮮,加上少許鹽巴提鮮,令人食不停口。燒有機鮮菠蘿:燒至微蕉的菠蘿,清甜中帶微酸,多食2片可醒下胃。炸物即叫即做,芝麻雞翼外脆肉嫩,炸蟹蓋和炸芝心香芋丸都係又香又脆。吉品鮑汁燴花膠盛宴,真材實料,花膠滑溜有口感,鮑汁鮮味十足,滿口都是骨膠原,滋補養顏!泰式咖喱蟹:咖哩香甜,混合蟹肉一起食,甚惹味!姪兒最喜歡甜品,尤其是每人一杯的名牌雪糕,佢連我果杯都食埋!
各式各樣飲品和甜品都是自取的。
鹽燒海蝦:海蝦大隻又新鮮,加上少許鹽巴提鮮,令人食不停口。
泰式咖喱蟹:咖哩香甜,混合蟹肉一起食,甚惹味!
2019-08-18
Type of Meal