新南苑私房菜火鍋鷄煲喺旺角區屹立不倒,必然有佢嘅道理,今次我就同三位朋友訂座選擇至尊餐,除了有活海鮮拼盤(部份食物例如鮑魚任食外),更有多款高質素牛肉任飲任食。首先雞煲可以自選大辣/小辣/唔辣,裏面仲有啲油炸鬼等等,非常有口感,我們選擇的小辣味道香辣,雞肉嫩滑。食完雞煲就開始火鍋,最正係一嚟就有一個好豐富嘅活海鮮拼盆(6-7款每位),仲有一大盤高質素嘅牛肉! 椰子花膠湯非常清甜!以下款式都係任食,包括安格斯肩胛肥牛、安格斯牛小排、本地手切牛頸脊、美國肥牛、鮑魚、馬刀貝、帆立貝、台山蠔⋯我最喜歡就係牛頸脊,適量油花加上肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁,是不停encore之選!另外海鮮都非常新鮮,包括大大隻扇貝、鮑魚等等,好豐富!鮑魚我哋叫完一隻又一隻,新鮮又有彈性,性價比高。 出面還有自取飲品及小吃、配料區域,醬料也是自由添加,食完仲有奶凍甜品,非常吸引呢!

椰子花膠湯非常清甜!