2018-01-11 121 views
今日一個人黎到尖沙咀,因為早早訂左位食日本菜。屋企人去哂日本旅行,我一個人係香港都好羨慕,我都要食好東西。唔同價錢的omakase。前菜會唔會太精緻呀超鐘意三文魚甜蝦卷,入口清甜好軟綿,三文魚咸香得宜味道反而好清新。螢光魷魚好滑好爽,味道咸香鮮甜,芝士魚餅有陣陣芝士咸香唔會太膩。黑松露蛋卷,菌味極香極重,豬肉卷和雞肉卷都是餐廳自家製,好有心思而且味道好清新開胃。鯖魚壽司是最驚喜,美美箱壓圖案入口魚味咸香清新,壽司飯夠哂濃郁。茶豆味道好似枝豆,顏色深而且豆味濃。3款刺身。我最愛間八和左口魚,入口魚味輕又清,入口爽嫩唔會太飽膩。燒魚和炸雞。魚肉極是滑溜,炸雞炸粉夠薄夠香,雞肉多汁。燒金目鯛。魚味濃郁魚香重,燒完多一份焦香味道。深海池魚。肥美池魚夠油香,魚味重而家爽口新鮮。梭子魚。入口魚味都是重,魚香較膩魚油多,厚薄適中,壽司飯味道令人非常感動,飯粒調味相當出色。黑松露和蛋黃配搭,味道非常特別,菌味重蛋黃咸香,襯托出輕輕魚味。每款壽司由師傅精心配搭,由醬汁和配料,刺身新鮮來貨。喜歡壽司飯師傅自己調味,赤紅的壽司飯入口味道極濃極重,醋味相當出色。牛油飯是餐廳另一特色。牛油味香不會太膩,黏黏飯粒
唔同價錢的omakase。
前菜會唔會太精緻呀

3款刺身
我最愛間八和左口魚,入口魚味輕又清,入口爽嫩唔會太飽膩。
燒魚和炸雞
魚肉極是滑溜,炸雞炸粉夠薄夠香,雞肉多汁。
燒金目鯛。
魚味濃郁魚香重,燒完多一份焦香味道。
深海池魚。
肥美池魚夠油香,魚味重而家爽口新鮮。
梭子魚。
每款壽司由師傅精心配搭,由醬汁和配料,刺身新鮮來貨。
牛油飯是餐廳另一特色。牛油味香不會太膩,黏黏飯粒好惹味。
甜品都是相當精緻

日本蜜瓜、柚子雪葩和抹茶蕨餅。