2023-06-11
今日為大家介紹一下 一間新餐廳集食飯傾偈飲嘢於一身 甚至乎可以打下卡 可以輕輕鬆鬆chill 下 relax 下 品嘗美食的好地方絕對有feel 餐廳𥚃面感覺十分舒服 裝修簡約掛在牆上面的金色牛頭相當吸晴 -餐廳謤誌 好有氣勢之餘又帶點型格 另一邊投射一個月球𥚃面Show 住餐廳名字 好有心思望住共進晚餐 有feel 講左甘耐 主角要出場龍𧎚伴肉眼扒400g 配青豆及薯條 點了五成熟 肉質鮮嫩,牛味特別香濃,而且廚師火候控制得啱啱好,唔會煮得過熟!牛扒上佢會有一個醬汁芥未令牛扒提升另一層次龍蝦份量十足 入口非常新鮮彈牙薯條炸得剛剛好 配上黑松露醬(餐廳特制)絕配大🈵️足 食得出用料新鮮 必食進介 三文魚羅勒醬扁意粉 三文魚造得好好食 好滑入囗唔會煮得過老 一咬即開 據說廚師焗過三文魚三文魚上有著一條條紅色辣椒絲 帶來點點辣味要讃另外意粉充滿羅勒的香味 口感清新不膩配上扁意粉相當掛汁烤秘制豬肋骨 配蕃薯條又甜又帶點辣味既醬汁 已經震撼自己味覺肉質香軟 咬入口即溶既感覺 好好食 一切即開 全枱人靜曬因為真係停唔到口用質夠曬腍 擺盤亦有心思 同朋友食絕對唔失禮 有feel黑松露什菌意大利飯 飄
餐廳𥚃面感覺十分舒服 裝修簡約
講左甘耐 主角要出場
黑松露什菌意大利飯 飄香來自啖啖黑松露 飯質感好有煙韌好有咬口 仿似置身外國似的且充滿黑松路的濃郁香味😍 𥚃面略帶芝士味道 又唔會太濕潤 重有重有份量十足 推介
青蘋果捲心菜沙律 清新開胃前菜之選 一絲絲紫椰菜入口爽脆清甜 清新 碰上青蘋果 甜甜爽口的味道好夾 𥚃面重有紅蘿蔔絲及生菜絲十分豐富 放上碟豆花作點綴 成個畫面好靚
至於飲品方面 Fruit special 我 選了mango 芒果味濃 入口酸酸甜甜 有別一般果汁 似用不同果汁調制出來又不含酒精 自己十分喜愛🫶🏾打卡一流
mocha 咖啡 朱古力味與咖啡味誰也搶不了誰 味道剛好玻璃杯好靚好吸晴 估唔到可以冲出一杯有水準嘅咖啡
整體食物及飲品質素好高 好適合二人世界 朋友飯聚及飲下酒傾下偈既朋友仔 如果想一大班朋友又唔想係出面 又想自己班friend 食飯 呢度有房可以提供比大家 十分貼心絕對值得支持