2022-04-25 311 views
今個星期去開荃灣 係鱟地坊搵到間主打食甜品嘅Cafe佢最出名嘅就係日式厚pancake🥞餐牌講到明餐廳嘅日式厚pancake唔係蛋白疏乎厘pancake~我哋點了厚pancake伴海鹽芝士卡士達醬及雲呢拿雪糕 $80 Pancake係即叫即整,大概等10-20分鐘。海鹽芝士卡士達醬我覺得似質地薄身嘅奶蓋,雖然味道帶鹹,但同pancake好夾。Pancake質地比較挺身,就算我哋擺左一陣都唔會塌下唔似疏乎厘pancake咁有空氣感。口感好鬆軟綿密,有少少蛋味如果10分滿分,我哋會俾8分~另外我哋亦都叫咗香蕉朱古力窩夫🧇大,唔會太甜,口感比較實淨,而且份量都幾多,直頭可以當正餐食🤣香蕉同朱古力一向都係絕配所以係好穩陣嘅配搭!不過我個人就鍾意食口感脆身果種窩夫多啲,所以10分滿分,我哋會俾7分~我哋都一致推介大家食厚pancake佢價錢親民份量多,當正餐食都夠飽㗎~
今個星期去開荃灣 係鱟地坊搵到間主打食甜品嘅Cafe

Pancake質地比較挺身,就算我哋擺左一陣都唔會塌下

如果10分滿分,我哋會俾8分~

我哋都一致推介大家食厚pancake
佢價錢親民份量多,當正餐食都夠飽㗎~