2008-06-12
阿瓜星期一終於都番左黎喇~ 所以我地就約左星期二我放工之後出銅鑼灣食晚飯喇!~ 之前從openrice見到呢度好評如潮, 於是就黎左呢度睇下有咩驚喜*大約七點去到, 唔係咁多人, 個環境幾舒服, 服務員比左4人嘅位我地, 都幾好唔似得平日去開果d有時會好逼~個侍應生首先同我地介紹下兩張點菜紙, 一張有幾款特別推介嘅, 另一張就係其他所有嘅食物, 仲有個自助沙律吧~ 除此之外仲有野送! 我地好彩喇今日係最後一日送北海道鱈場蟹腳呀!!!自助沙律吧唔係只得沙律架, 除左一d蔬菜同沙律之外, 仲有5-6款一兜兜嘅日式前菜小食, 幾款壽司, 日式咖喱, 飯, 炒烏冬同埋兩款湯~ 值得一提嘅係佢嘅日式薯蓉沙律同鮮什果沙律都幾正架*要點菜嘅方面, 刺身非常之新鮮! 三文魚好肥美, 色澤好靚, 希靈魚唔係度度都有得食, 甜蝦好鮮甜, 好多蝦膏, 嚮螺都好正!炸野就建議大家一早叫, 因為愈遲叫果d就愈放得耐所以唔好食, 我地一去到就叫左什錦天婦羅幾正! 蝦好正!~其他菜式有好多都好特別, 未能一一列出, 出面一般嘅日式放題冇可能食得到, 真係一分錢一分貨架~ 佢有d係西日撈埋嘅菜式, 例如意式三文魚~
其他菜式有好多都好特別, 未能一一列出, 出面一般嘅日式放題冇可能食得到, 真係一分錢一分貨架~ 佢有d係西日撈埋嘅菜式, 例如意式三文魚~ 最特別嘅係佢連新鮮蘆薈都有!!!~
個送嘅鱈場蟹腳得兩段時間有得送架咋, 到時就會有個部長走出黎宣佈架喇~ 另外佢都有sell下佢地嘅特飲, 以優惠價發售~ 不過我地冇試*
差d冇講呢度有得自己燒肉架! 個爐的的式式幾得意~ 仲有如果你叫鍋仲會有個gas爐係度比你慢慢食添*
總括而言, 呢度嘅食物比起其他同類食肆係高水準之作, 款式都好特別, 貴幾十蚊我就梗係黎呢度啦~ 下次一定會再黎*