2020-12-16 526 views
同事搬屋,搬去將軍澳新都城,幾個要好的同事都來幫忙,完成後就去附近商場食飯,同事話我哋去開嘅金記冰室入咗嚟開分店,就去食飯吧!餐廳出名嘅銀牙肉絲炒麵,唔係成日有,好多時都賣晒,今日好彩有,當然即刻點嚟食。金記做得好特別,炸麵底成個山咁高,份量超大,口感重超香脆,拌以韭王、銀芽、 肉絲和芡汁,是我食過最好的肉絲炒麵,而且個汁分開上,食耐咗啲汁都唔會浸林啲麵。芝士鮮茄焗炸雞髀意粉,雞髀炸得香脆,鮮茄厚切放在意粉上,加上芝士和茄汁的醬汁焗出來,又香又美味!鮮茄濃汁焗豬扒意粉,豬扒厚切又大片,肉質軟嫩鬆化,肉汁更豐富,濃濃的茄醬沾滿每條意粉,美味可口!星洲炒米有鑊氣夠大碟,加入咖喱炒而呈現金黃色。搭配火腿、蝦仁、蛋絲等配料,味道濃郁而微辛。蝦仁炒蛋飯,蝦仁爽口,蛋香滑。
蝦仁炒蛋飯,蝦仁爽口,蛋香滑。