2024-10-11
由於好友工作忙碌關係,經常需要到不同地方出差,所以我哋通常起碼要隔幾個月先有機會見面一次😊 今次由於好友邀請我到佢嘅新屋參觀,所以我哋就決定喺佢新屋附近先食午餐,之後再去參觀佢嘅新屋企😆好友建議位於太古城嘅sensory zero ,我都係第一次去😅其實都唔係太難搵,因為其實佢喺誠品入面😁 由於我哋到達餐廳嘅時候係下晝一點,正值係午餐時段,所以餐廳非常繁忙😅不過好好彩,我哋其實排隊都只係排咗大概15分鐘到就已經被安排入座 ☺️我同好朋友都係叫咗澳洲M5+和牛溫泉蛋飯套餐😄 飲品我就叫咗凍嘅 Valrhona Milk Choco ☺️簡單啲講就係凍朱古力奶😆好朋友就叫咗熱朱古力奶😆 呢個飲品係好朋友推薦我試嘅,因為佢話呢間餐廳其中最出名嘅飲品就係呢款,所以一定要試一試😆 我試過之後真係覺得名不虛傳,個凍朱古力奶真係好好飲,好重朱古力味😋😋😋澳洲和牛加溫泉蛋飯,我反而覺得一般,冇乜驚喜,唔會覺得特別好食🤔😅 我個人認為試吓都冇乜所謂,但唔會特別推薦😊最驚喜,反而係凍朱古力奶😆👍 如果有機會再去,我應該會試吓佢其他主食同埋試吓佢個熱朱古力奶😄😄