2019-09-23 148 views
臨近中秋,我突登訂咗幾個Tart同家人共享迎中秋!廢事次次淨係食月餅!到咗上環呢間鋪,見到有唔同Tart,但我一早上網訂咗啦haha我當然有訂自己最愛的綠茶味,佢個抹茶拎曬證書㗎!個盒好靚,每個tart仔仲有細盒包住,設計別有心思!哈哈,開黎睇吓係咪無放錯tart呢個係Sesame Matcha Tarte, 好香好濃嘅抹茶加上淡淡芝麻香,勁好食!因為自己粗魯,拎到返去有少少散... 呢個係Lemon Gianduja Tarte, 淡淡檸檬清香,有d似lemon tart焦糖咖啡味,我男朋友最愛,佢話個皮鬆脆,個餡又唔太甜,勁好食!呢個係Mojito 青檸味,我老豆至愛,因為好清新酸酸哋,食咗都唔知肥!總括而言,呢四個tart都唔算好甜,好啱香港人口味,會再幫襯!

我當然有訂自己最愛的綠茶味,佢個抹茶拎曬證書㗎!

個盒好靚,每個tart仔仲有細盒包住,設計別有心思!

哈哈,開黎睇吓係咪無放錯tart