2022-05-01
難得有晚市堂食,我與朋友到了Luca 諗住環境有啲「旅行」feel ,坐左outdoor 位置,最後好後悔。。。點了bbq chicken pizza, 串燒,魷魚,如果問我邊樣好食😅我都講唔岀。三樣感覺都好乾, 無大口大口食。去到九點幾,我哋變左包場,餐廳好環保,熄左幾支燈,再營造一個暗啲嘅環境俾我哋😅😅😅我哋都預左打包未食完的食物,但無諗過。。。咁嘅環境「召喚」左曱甴🪳岀嚟食pizza 🥺我人生最怕的生物。。。搞到我大嗌同彈起身 !隔咗2分鐘我先搵到店員,佢挺身而出殺曱甴!我印象中佢嘅說話係「死咗啦」,「食物嘢仲要唔要」、「一係買埋單」。。。。係!無道歉😒不過我地已經無胃口,都唔想再坐返係度🥺算吧啦~我今日嗱嗱臨趁我記得,寫返個食評😏提下大家小心😝不過有一樣嘢要讚,我地一坐低係outdoor , 侍應係俾支蚊怕水我哋,又有蚊香!其實係細心的☺️可能下次要多指「殺牠死」🤨
係!無道歉😒
不過我地已經無胃口,都唔想再坐返係度🥺
算吧啦~我今日嗱嗱臨趁我記得,寫返個食評😏提下大家小心😝