2007-02-26 23 views
今天下午與朋友相聚, 十二點半到期, 只有小貓三數隻! Lunch time 咁少人, 閒時咪仲少?二人叫左九個壽司, 我一去見餐牌有個二月推介- 十勝牛乳海鮮湯, 即刻叫黎試(鍾意飲北海道牛奶), 熱辣辣, 料唔多, 有豆腐, 蜆, 魚肉仔...但個湯既味道就唔錯, 奶味岩岩好! 飲完已經有六七成飽! 壽司多數係朋友食, 我只吃了兩件, 一個係和花亭卷, 外面有層綠色既粉末, 紫菜是腍的, 失敗, 內有一些蟹柳, 炸軟殼蟹, 唔合格! 第二件是三文魚, 幾新鮮, 但唔肥美! 其他既如帶子, 甜蝦, 三文魚腩壽司, 味道唔知, 不過, 個樣幾鮮! 唔知係咪因為少人, 呢間分店既質素比尖沙咀差!