我媽好中意食點心,難得生日,想同佢食餐好既。一去到就感受到service 好好,好貼心,其實我開頭打電話去book 檯,已經覺到個服務員好溫柔有禮貌,會主動問我係咪特別日子。我之後打電話去追問訂位同泊車問題,服務員態度依然好好,好有耐性。當有我地3個人,想試多少少唔同野,有叫點心,羹,炒餸,炒飯。 價錢都唔平,叫菜/上菜時,服務員會細心解答我地既問題,服務同環境拎我覺得餐飯貴得有理,可惜羹餸飯 都達唔到期望,當中皇湯雞絲羹更要$340 一位。公平咁講,以下我叫既野都好食既,羹,炒餸,炒飯都好多料,皇湯雞絲羹不例外,好香雞味,不過睇埋分量就未必值呢個價錢啦。炒餸,炒飯都好食,係咁既服務同環境,價錢都唔會覺得太過份。 日水重點既就係點心,係我地特登黎既原因。分別叫左龍太子蒸餃  - 好有霸氣,一件一件咁叫,味道不錯。瑤柱蟹肉帶子餃 -  十分好食!!! 必叫,對我黎講好食過其他所有點心,諷刺既係個價錢亦都係最,性價比最高!估唔到入面解蟹肉絲會出奇地多,帶子肉都好滑!崧子叉燒菠蘿包 - 入面唔少叉燒, 個包好鬆軟,菠蘿包嘅甜同叉燒嘅鹹香夾得十分好!原隻鮑魚雞粒酥 - 必試! 鮑魚香到不得了,

重點既就係點心,係我地特登黎既原因。

分別叫左
龍太子蒸餃  - 好有霸氣,一件一件咁叫,味道不錯。
龍太子蒸餃

瑤柱蟹肉帶子餃

崧子叉燒菠蘿包

原隻鮑魚雞粒酥 - 必試! 鮑魚香到不得了,鮑魚肉既口感結實度岩岩好,個醬同酥皮好夾,諗返都流口水,可以一件一件咁叫。

原隻鮑魚雞粒酥

皇湯雞絲羹 - 好香雞味,好濃,應該係加咗少少馬蹄粉落去打芡,不過價錢唔平,除非好想試,否則可以自己買多幾隻雞黎係屋企煲。

皇湯雞絲羹

四川辣醬爆黑豚腩肉
四川辣醬爆黑豚腩肉

甜品

最後侍應俾左d 雞骨草我地,用餐後飲的確幾舒服。

3個人買單$2802,因為3個雞絲羹都$1020。下次我有機會再去既話,我諗我就會留番d位黎試多d唔同既點心啦。
龍景軒既點心的確能夠令人回味。
2020-03-30
$1000 (Lunch)
Celebration
Birthday