2012-05-01 22 views
趁著爸爸與弟弟忙於為考試準備之際,與母親二人到apm來一次大出血!雖然夏日將至,又是bikini出動的日子!但貪吃的我,面對美食當前,當然又再次自欺欺人地跟自己說 "好!! 我聽日開始減肥!!".......apm food court如常地人潮湧湧,由於懶得等位,所以我便提議轉移陣地到隔離的鱷魚恤中心吃咖喱飯!晚上9時多抵達餐廳,很幸運地不用等位。看餐牌配菜款式繁多,一時難以決定應該吃那一款呢!最後母親要了豬扒蛋包飯,而我就點了咖喱雞球飯!豬扒水準普通,但以呢個價錢絕對食得過!蛋包飯蛋夠滑,飯夠熱,而咖喱的辣度選了1分熱!剛剛好咖喱雞球飯就麻麻了...最後加了$15選配1杯雪糕及mini salad, 估計雪糕貨色是dryers, 都幾抵!埋單$154,好抵啊!service都好好,舉手好快有人應會再幫襯gehhh!!!
雖然夏日將至,又是bikini出動的日子!

晚上9時多抵達餐廳,很幸運地不用等位。

看餐牌配菜款式繁多,一時難以決定應該吃那一款呢!
最後母親要了豬扒蛋包飯,而我就點了咖喱雞球飯!
豬扒水準普通,但以呢個價錢絕對食得過!
蛋包飯蛋夠滑,飯夠熱,而咖喱的辣度選了1分熱!剛剛好

咖喱雞球飯就麻麻了...

埋單$154,好抵啊!service都好好,舉手好快有人應

會再幫襯gehhh!!!

Other Info. : 已經叫左少飯(-$5)但份量仍不少,唔算細食既我同媽媽都食唔晒!建議食量一般的女性可以選少飯:bowl: 平時好鍾意自己煮野食,一直覺得係屋企都煮到既日式咖喱飯唔應該出街食,但經過今次之後,發現原來係咖喱專門店食咖喱係有另外一番風味,耐唔耐食下都唔錯啊:mad:
$75 (Dinner)
  • 吉列豬扒奄列咖喱飯