2019-09-28 427 views
難得放假緊要約埋三五知己去嘆個靚靚下午茶!@vivecakeboutique 為慶祝四週年推出Under the Sea Afternoon Tea Set,三層既teaset充滿海洋感覺Tea set主要以甜點為主 (2款咸點,6款甜點)▪︎迷你野生蘑菇芝士素食撻▪︎迷你烤雞肉捲▪︎檸檬曲奇配青檸牛油忌廉▪︎檸檬慕斯蛋糕▪︎荔枝慕斯杯▪︎紅桑子蛋白脆餅▪︎菠蘿慕絲撻▪︎Ocean Breeze 迷你蛋糕另外自選嘅兩杯飲品係Green Tea Latte 同Sweet Potato Latte整體來說,賣相好靚好精緻,不過味道就偏甜Ocean Breeze同菠蘿慕絲撻係我其中最喜歡嘅兩款,酸甜酸甜嘅配搭非常清新-由即日起至9月29日,逢星期四至星期日及公眾假期 $458/2位,$248/位*凡享用下午茶兩位,更可獲贈VIVE特別以「Uni-cone」蛋糕設計的精美行李牌乙個*
難得放假緊要約埋三五知己去嘆個靚靚下午茶!
Tea set主要以甜點為主 (2款咸點,6款甜點)
▪︎迷你野生蘑菇芝士素食撻
▪︎迷你烤雞肉捲
▪︎檸檬曲奇配青檸牛油忌廉
▪︎檸檬慕斯蛋糕
▪︎荔枝慕斯杯
▪︎紅桑子蛋白脆餅
▪︎菠蘿慕絲撻
▪︎Ocean Breeze 迷你蛋糕
整體來說,賣相好靚好精緻,不過味道就偏甜
2019-09-13
Type of Meal