2009-04-01
有說vero係近期的人氣品牌,這個我倒不知道. 第一次聽到這個品牌是在朋友的生日,第二次接觸係朋友送我的生日禮物. 收到VERO WINTER/AUTUMN COLLECTION,非當高興,你果然知我心意! 這天在酒吧,啤酒送朱古力,又一新點子,有意思. 雖然沒有包裝,那精緻的外表已經好吸引. 簡約就是美,又何須整色整水?WINTER/AUTUMN COLLECTION有五粒朱古力: Chinese tangerine 75%的cacao少甜味濃,而中間的橙Jelly酸甜甜,好開胃.Red hazelnut唯一一粒沒有75%cacao,好似雀巢甘脆朱古力,好鬆化,但太甜.Pink Himalayan Caramel一粒朱古力,有兩種口感,外脆內軟,焦糖似拖肥少甜,但十分幼滑,係我的第二最愛.Calamansi Mallow 有d白色creamy既stuffing,少少酸,味道好特別. Apricot & Prune Scotch 果皮將朱古力味中和了,亦增加了朱古力的口感,係我的至愛.因為朱古力的外層好薄,所以朱古力的味道一d都唔明顯,而且stuff亦唔係十分甜. 花fit得來又想有平
Chinese tangerine
Red hazelnut
Pink Himalayan Caramel
Calamansi Mallow
Apricot & Prune Scotch
果皮將朱古力味中和了,亦增加了朱古力的口感,係我的至愛.
因為朱古力的外層好薄,所以朱古力的味道一d都唔明顯,而且stuff亦唔係十分甜. 花fit得來又想有平淡口味的,這是不二之選.
這天在Irishmen Pub食Vero,下次應該輪到在Vero Pub食Vero,期待這一天!
PS.聽說Vero正在申請酒牌中.