2020-02-28 685 views
星期日一早約好咗朋友仔嚟汕頭街搵食,本身唔係嚟呢間,可惜冇開舖,誤打誤撞幫襯。雖然近排少咗好多人出街食飯,但係呢間餐廳舖頭細細都有8成滿,相信有一半係熟客。雖然坐位距離比較近,但感覺都舒服。餐牌款式都唔少,是日我㨂咗個牛肉闊麵,朋友就選擇咗魚柳意大利飯。牛肉闊麵睇落好似細細件,相信係片裝芝士喺個闊麵面,啱啱好覆蓋晒個闊麵,牛肉碎份量都唔少,味道平均,伴碟有沙律菜配上黑醋,食落份量對女士嚟講就真係好足夠。魚柳意大利飯,份量十足,魚柳件大大件,厚得嚟嫩滑,飯嘅口感軟硬度適中。加杯Long Black,咖啡味香,濃淡度啱啱好,冇酸味,一杯真係唔夠喉。當日我倆傾到唔知時間,只知客如輪轉,亦有滿坐嘅時候。雖然我哋兩個原來都傾咗大概都有2個鐘,不過服務員們都有為我哋添水,感覺良好。
牛肉闊麵
魚柳意大利飯