2024-08-14 1701 views
同鄰居出太子剧扒,點知壞冷氣,咁就即刻轉場地。另一個鄰居話有間去食開,咁就去試吓。呢間成日去花墟都會經過,但係一個人就真係冇諗過嚟食。鄰居強烈建議飲洋蔥湯,咁我就嗌咗一個,不過就貪心啲加咗塊酥皮。跟住見到鄰居個洋蔥湯好似水咁,同我期望有少少分別。因為我加咗酥皮,就要等耐少少先至嚟。個酥皮做得幾好夠薄脆,塊皮唔會太厚,唔會食到太飽。不過個洋蔥湯就清咗少少。我就唔知想食咩好,所以就嗌咗個雜扒餐樣樣試d。樣樣都薄薄地,煎得幾脆口。至少唔係嗱得好勁個啲old school牛月豬。最後個芒果布甸,食落去好有細個自己開粉整布甸嘅感覺,而是回憶全部返晒嚟,個黑啡啡底都做得幾好唔太苦,亦都唔酸。可以值得一試。