2023-07-21 149 views
呢間新開嘅泰式fusion餐廳係旺角No Money So Lonely嘅姊妹店,係IG討論度都幾高,今日就嚟試下!呢度嘅裝修同菜式名一樣走玩味風格,復古嘅佈置又同時帶有少少東南亞風情,真係有種去咗英倫舊書店嘅感覺📚餐廳採用落地大玻璃,有陽光嘅時候採光度一流,夜晚開燈又係另一種感覺💖▫️明太子蟹肉野菌意大利麵 ($138) 4.5/5意粉咬落煙煙韌韌好掛汁,每一條意粉都充滿明太子同忌廉醬。蟹肉同野菌嘅份量都好足,食得出淡淡蟹肉鮮味,撈埋一齊食就算食晒成碟都唔覺得漏。▫️椰椰麻麻燒牛扒 ($228) 3.5/5見到佢叫「椰椰麻麻」以為係關椰子事,但嚟到發現原來係唔關事有啲失望😂牛扒燒到中間紅嫩冇血水,但係咬落有啲韌,伴隨嘅醬汁酸酸辣辣咁幾開胃,為整道菜加咗唔少分。▫️有請今天的特別嘉賓 - 焙茶芝士蛋糕配焙茶蕨餅 ($78) 4/5今天嘅「特別嘉賓」有四款蛋糕,掙扎一輪之後揀咗焙茶芝士蛋糕配焙茶蕨餅。蛋糕軟滑食落creamy,焙茶同芝士嘅比例啱啱好,兩者好平衡,唔會比其中一樣搶咗另一樣嘅味道,蕨餅茶味重,唔會太甜。▫️士多啤梨玄米奶昔 ($58) 4/5士多啤梨mix玄米真係第一次試,上層綠色下

▫️明太子蟹肉野菌意大利麵 ($138) 4.5/5
明太子蟹肉野菌意大利麵

▫️椰椰麻麻燒牛扒 ($228) 3.5/5
椰椰麻麻燒牛扒

有請今天的特別嘉賓

▫️士多啤梨玄米奶昔 ($58) 4/5
士多啤梨mix玄米真係第一次試,上層綠色下層粉紅色好夢幻影相一流!打完卡建議攪勻先飲,如果唔係玄米味會太出而遮咗士多啤梨味。
士多啤梨玄米奶昔

呢度嘅店員都幾親切友善,同埋環境真係好靚,每一個角落都用心設計過,食物同餐具都好啱打卡,大家可以嚟一路食一路慢慢影!📸

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️

✨想睇更多食評就記得follow - hk_holidaydiary

明太子蟹肉野菌意大利麵
椰椰麻麻燒牛扒