2022-08-04 62 views
男人最鍾意鬼混🤭🤭呢間餐廳以前喺銅鑼灣嘅時候我食過一次,困陣時因為超級好打卡所以去,依家去搬都嚟當然要試吓新舖又一層變兩層,打卡位由地下去到上層,甚至樓梯每一個位都可以打卡,而且食物的的式式好有特色,啱晒我呢啲港女打卡搬咗新舖,當然佢嘅嘢食都轉咗,我又可以試吓佢嘅新嘢,今次揀咗幾樣幾特色嘅食物前菜鹹蛋黃粟米片勁鍾意食鹹蛋黃嘅我表示超好食,好有鹹蛋黃香烤穀飼牛骨髓配麵包片 $158久違了嘅牛骨髓,真係冇咩餐廳有呢個菜式,見到諗都唔諗就即刻話要叫,而且佢價錢真係一啲都唔貴,平時出面就算有得買嘅急凍舖都要呢個價錢或者更高總括嚟講麵包幾香脆,因為牛骨水本身油脂比較多,但佢係有營養健康嘅,放落麵包度連油都唔使加紐西蘭腐皮鱸魚配比目魚海膽湯 $228我覺得呢個好特別嘅原因係佢係用腐皮包住菠菜同埋鱸魚,然後配咗比目魚海膽汁做底,新奇得來幾特別蟹膏蟹肉燉飯 $168識我嘅人都知我好鍾意食蟹肉蟹膏,佢嘅蟹肉蟹膏份量都幾多,食落去唔會話好膩佢嘅甜品總另外有驚喜,今次就試咗佢好精緻嘅迷幻蘑菇,其實佢係蘑菇樣嘅雪葩,最特別嘅係平時甜品應該係甜,但係帶辣味嘅甜品你又有冇食過?開頭我食嘅時候食到辣朋友堅持我味道有
男人最鍾意鬼混🤭🤭

前菜鹹蛋黃粟米片
勁鍾意食鹹蛋黃嘅我表示超好食,好有鹹蛋黃香

烤穀飼牛骨髓配麵包片 $158

紐西蘭腐皮鱸魚配比目魚海膽湯 $228

蟹膏蟹肉燉飯 $168

開頭我食嘅時候食到辣朋友堅持我味道有問題,點知佢食食吓自己都食到
然後發現原來呢個甜品真係加咗辣粉同埋辣椒,好特別
上面蘑菇定用咗士多啤梨嘅雪葩,下面粒釘就用咗芒果雪葩,好特別我鍾意❤️

飲品方面揀咗白朱古力抹茶沙冰同埋早餐奶昔

如果想兩隻味都飲到就建議千祈唔好攪勻,攪勻咗之後反而白朱古力味變得唔突出但係抹茶味就會淡咗,而且佢呢隻抹茶唔會話好苦,所以我建議唔使攪勻

早餐奶昔好得意,原來有合桃,粟米片,焦糖既奶昔,飲落去有合桃味同埋合桃醉,雖然佢唔會好似其他飲品咁好好味道,但本身我鍾意合桃所以覺得還可以