2020-10-14
很辣啊 很辣啊 真的是很辣啊 !!今次終於黎到想食左好耐既重慶老火鍋 渝味曉宇了 真的有點感動 講到花椒之味 除左鄭秀文 就想到這間食店了 本人自問都食得幾辣下 但就算今次挑戰既呢個普通辣湯底 都已經辣到我不行不行了 真是一場舌尖上既挑戰 (挑戰成功!)今日點既食材都好新鮮 但就有啲細份 或者係本人有啲大食 十分十分推介既係竹笙 因為一擺落個湯底就已經索晒啲辣味 其他咩味都已經食唔到啦 世界就只剩下自己同口中既辣味周旋頓時到達忘我境界 差點升仙另外 火鍋好打 茶都好好飲 雖然要另收茶費 但估唔到看似平平無奇既一杯茶 飲後係口中既餘韻竟然延錦不斷 除左中和口中不行不行的辣味 更為我近日煩燥不安既心情平靜下來 一句講晒:好食!雖有點貴 但物有所值!
頓時到達忘我境界 差點升仙
一句講晒:好食!雖有點貴 但物有所值!